Zorg op school

“Gelijken ongelijk behandelen is even onrechtvaardig als ongelijken gelijk behandelen.” (Aristoteles)

Op onze school hechten we belang aan het welzijn en welbevinden van elke leerling. Elke leerkracht en studiemeester draagt daartoe zijn of haar steentje bij. Ook de klastitularis en de groene leerkracht spelen hierin een centrale rol. Zorg dragen voor leerlingen lijkt ons een vanzelfsprekendheid voor wie met jonge mensen omgaat.

Daarnaast is er per graad een leerlingenbegeleider, want sommige leerlingen hebben dat tikkeltje extra aandacht nodig.

Leerlingen met een bepaalde problematiek (dyslexie, AD(H)D, ASS, …) helpen we op weg door met hen een begeleidingsplan op te stellen. Hierin kunnen de aanwezigheid in een zorgklas, het gebruik van Sprint tijdens toetsen en examens en andere begeleidende maatregelen opgenomen worden.

Ook leerlingen met allerlei andere vragen en problemen van psychosociale aard kunnen bij de leerlingenbegeleiders terecht voor extra begeleiding. We willen hen een duwtje in de rug geven of net dat luisterend oor zijn waar ze op dat moment nood aan hebben.

De nabijheid van het CLB zorgt ervoor dat we op zeer geregelde tijdstippen (tweewekelijks) en van dichtbij met elkaar kunnen overleggen. Indien nodig verwijst de leerlingenbegeleider een leerling door naar het CLB voor een volgende stap in de begeleiding.

Contact

Leerlingenbegeleiding
Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerlingen en ouders kunnen een leerlingenbegeleider contacteren via Smartschool en via onderstaande e-mailadressen:
Hannelore Delva (1e graad) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sarah Vanholme (2e graad) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lies Roggeman (3e graad) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De CLB-verantwoordelijke voor onze school is Vicky Leplae. De contactgegevens van het CLB vind je op de website http://www.clbleieland.be

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap