Internationalisering

Foto website internationalisering

Europe, here we come! SAM doet al meer dan 10 jaar aan internationalisering. In een steeds sterker wordend Europa vinden we het belangrijk om ook over de grenzen heen te kijken en onze blik te verruimen.

Daarom organiseert SAM elk jaar een aantal internationale projecten met verschillende partnerscholen. Zo waren er in de tweedes al projecten met Nederlandse scholen en sommige derdes trokken naar het Collège Notre-Dame du Bonlieu in Virton (Wallonië).

In het vijfde jaar bieden we opnieuw twee uitwisselingen aan. De partnerscholen van de laatste jaren komen uit alle hoeken van Europa: Duitsland, Italië, Bulgarije, Hongarije, Spanje, Bosnië, Roemenië, Noorwegen… We gaan 1 week op bezoek bij onze partnerschool en zij komen 1 week op bezoek bij ons in Menen.

Tijdens een uitwisselingsweek heb je als leerling een buitenlandse partner die bij jou thuis slaapt. Als jij naar het buitenland gaat, ben jij te gast bij de familie van je partner. Op deze manier word je helemaal ondergedompeld in de cultuur van dat land en leer je veel over het dagelijkse leven van je buitenlandse leeftijdsgenoot. Uiteraard zal je ook in het Frans of Engels moeten communiceren om elkaar te begrijpen (uitgezonderd met de Nederlandse school).

Op school werken we tijdens deze intensieve weken rond een gemeenschappelijk thema en doen we een aantal excursies. Tijdens deze projecten bouwen onze leerlingen een internationaal netwerk van vriendschappen uit die niet ophouden als ze SAM verlaten en beleven ze unieke momenten in een internationale omgeving.

De internationaliseringsprojecten worden gesteund door het Erasmus+-programma van de Europese Unie en de provincie West-Vlaanderen. In de vijfdes werkten we de voorbije twee jaar met een Noorse school met als thema ‘International focus on global challenges’.
Klik hier door voor een impressie van de uitwisseling met de 5es met een school uit Tolosa. (Spaans Baskenland).

 

logo Erasmus logo W Vl

 
Infobrochure

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap