BYOD Veelgestelde vragen

• BYOD: wat betekent dat?

BYOD staat voor het Engelse ‘Bring your own device’: de leerling gebruikt op school een eigen toestel, in dit geval een laptop. Op die manier krijgen jongeren meer kansen om zich voor te bereiden op de uitdagingen van onze hedendaagse, snel veranderende maatschappij.

Als school is het onhaalbaar om voor elke leerling een toestel te voorzien, maar uiteraard investeren we wel zo veel mogelijk in ondersteuning, zoals een degelijk en veilig draadloos internet.

• Aan welke technische vereisten moet de laptop voldoen?

link naar ‘technische vereisten’

• Zijn leerlingen en ouders verplicht om een laptop via de school aan te kopen?

Wij bieden de mogelijkheid om een tweedehands of nieuw toestel te kopen via de school, maar dat is geen verplichting.

De bestelling van de toestellen gebeurt via de school, de betaling gebeurt rechtstreeks aan de betrokken bedrijven.

• Is mijn laptop verzekerd?

Een leerling blijft zelf verantwoordelijk voor zijn laptop. Als hij die niet nodig heeft, bergt hij die op in de schooltas, locker of een (afgesloten) klaslokaal.

Diefstal en schade worden niet door de school of de schoolverzekering vergoed. Wie extra bescherming wil voor zijn toestel, kan misschien een extra verzekering overwegen. Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden daarvoor aparte polissen aan. Informeer je in elk geval goed voor je een verzekering afsluit.

• Waar kan ik mijn laptop opladen?

We verwachten dat leerlingen steeds met een volledig opgeladen toestel naar school komen zodat het een hele dag gebruikt kan worden. Dat moet kunnen, want de toestellen zullen niet in elke les gebruikt worden. BYOD is enkel zinvol als het een meerwaarde biedt voor de les. Indien nodig kan de laptop tijdens de middagpauze in een klaslokaal opgeladen worden.

18/12 Oudercontact

Grote Markt 13