Bring your own device

BYOD

Als school streven wij naar kwalitatief en innovatief onderwijs, in interactie met onze samenleving. Wij willen onze leerlingen helpen    vormen tot kritische, zelfbewuste jongeren met zin voor initiatief en die hun talenten flexibel kunnen inzetten in een steeds veranderende wereld.

Daarom zijn we ervan overtuigd dat de digitale wereld een plaats verdient in het onderwijs van de 21e eeuw. Onze school zet sinds het schooljaar 2019-2020 in op het gebruik van laptops in de klas. We gingen van start met de leerlingen van het vierde jaar, tijdens het schooljaar 2020-2021 werken we zowel in het vierde als het vijfde jaar met laptops en we hebben plannen om dit project verder uit te rollen in de andere jaren.

Zo wordt het mogelijk om tijdens het leerproces gebruik te maken van innoverende manieren om de leerstof te verwerken en sporen we leerlingen niet alleen aan om onafhankelijk en zelfstandig aan de slag te gaan met de leerkracht als coach, maar ook op zoek te gaan naar nieuwe vormen van samenwerken. We willen ervoor zorgen dat alle leerlingen, zowel op school als thuis, dezelfde kansen krijgen om hun ICT-vaardigheden te ontplooien. Enerzijds treden we leerlingen tegemoet tijdens het leerproces, want digitale snufjes, apps en het internet maken deel uit van hun leefwereld. Anderzijds willen we onze jongeren ook kritisch leren omgaan met informatie die ze online vinden en het zelfbewustzijn rond het gebruik van nieuwe technologieën aanwakkeren: de digitale wereld is niet zaligmakend.

Wij bieden zonder verplichting de mogelijkheid aan om een toestel (tweedehands of nieuw) aan te kopen via de school.

- BYOD Veel gestelde vragen
- BYOD Technische vereisten