Inzamelactie Oekraïne

Door de samenwerking van de koren A Lieta Vita (Geluwe) en Kalina (Poltava), en het Sint-Aloysiuscollege Menen met de school Charivny Sweet Poltava, hebben Geluwe en Menen een nauwe band met deze Oekraïense stad.

Het van 17 tot 26 maart georganiseerde project “Geluwe helpt Poltava” met als doel medisch en ander materiaal voor de Oekraïense stad Poltava in te zamelen, kreeg een bijzonder grote respons.

Dit materiaal is dringend nodig voor de verzorging van een toenemende groep (vaak gewonde) burgers en militairen.

Dankzij het Wervikse meubelbedrijf Confortluxe vertrekt in de loop van deze week een vrachtwagen met 24m³ ingezameld materiaal, incluis een medische onderzoekstafel met lamp.

Een aanzienlijk deel is medisch materiaal. Heel wat duur medisch materiaal (chirurgisch, medicinaal, e.a.) kon aangekocht worden dankzij de talrijke stortingen. De rekening werd afgesloten op het bedrag van €6.020.

Het overige deel zijn goederen die dringend in de verzorging nodig zijn: hygiëneproducten, specifieke kindervoeding en -verzorging, bejaardenverzorging, dekens, slaapzakken, dierenvoeding, enzovoort. Allemaal door jullie binnengebracht.

Namens de werkgroep “Geluwe helpt Poltava” en de mensen in Poltava zeggen we jullie allen hartelijk dank voor de steun!

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap