Oud-leerlingen blikken terug op hun schooltijd in SAM - deel 3

Waarom kiezen leerlingen voor het Sint-Aloysiuscollege? Hoe beleefden ze er hun studiejaren en waarom raden ze met plezier nieuwe leerlingen aan om eveneens te kiezen voor SAM. Elke week laten we een oud-leerling aan het woord. Deze week is Edward Debaere uit Wevelgem aan de beurt.

Welke richting volgde je bij ons?

WW8

Hoe blik je terug op je jaren in 't college?

Ik heb slechts twee jaar in het college gezeten (5de en 6de jaar), maar die periode zal me zeker altijd bijblijven. Ik ging ernaartoe met al mijn vrienden uit het Sint-Pauluscollege in Wevelgem, dus de aanpassing verliep heel vlot. Het waren twee mooie jaren met veel ups, maar jammer genoeg ook met een grote down: het overlijden van een van mijn beste vrienden Nicolas. De school heeft ons in deze periode wel goed ondersteund en de nodige tijd en ruimte geboden aan de leerlingen die dit nodig hadden. 

Als ik terugdenk aan het college, denk ik vooral aan de mooie reizen die ik gemaakt heb (Marokko, Griekenland, Londen), de LO-lessen op Overleie, de 100 dagen en de praesidiumvoorstelling. Ik denk er ook wel eens bij na dat het college de rest van mijn toekomst sterk beïnvloed heeft. Op het einde van het 4de middelbaar had ik nooit geloofd dat ik ooit geneeskunde ging studeren, maar de wetenschapslessen hebben mij steevast in deze richting gestuurd!

Noem het (één van de) hoogtepunt voor jou  in SAM?

Het hoogtepunt voor mij was zonder twijfel de Marokkoreis in de paasvakantie van het 5de middelbaar. In september al werden 30 leerlingen geloot, omdat er niet genoeg plaats was voor iedereen. Ik weet nog dat ik als enige van mijn vriendengroep uit Wevelgem gekozen werd, wat ik toen wel jammer vond. Het was echter een ideale kans om de nieuwe maten die ik in het SAM gemaakt had wat beter te leren kennen. Het was een prachtige reis: mooi weer, lekker eten, adembenemende landschappen... Kortom: een ervaring om nooit te vergeten. Het verschil met Griekenland is dat Marokko nu niet echt een locatie is waar ik naartoe zou gaan met mijn ouders, dus dat maakte het des te meer bijzonder.

Waarom zou je nieuwe leerlingen aanraden om naar SAM te komen?

Het SAM heeft bij velen misschien wel de naam een strenge school te zijn, maar ik vond dat dit al bij al wel meeviel. De lat wordt hoog gelegd, maar je wordt er zelf ook beter van. De leerkrachten zijn ook heel gemotiveerd om je iets bij te leren. De buitenlandse reizen zorgen ook voor onvergetelijke ervaringen!

Wat studeer je momenteel en waar?

2de jaar geneeskunde aan de KULAK in Kortrijk

 

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap