Meens weerstation handig voor lessen wiskunde

Sinds kort staat er een weerstation bij de technische dienst in de Yvonne Serruysstraat in Menen. Dat kadert in het VLINDER-project en staat voor Vlaanderen IN DE weeR, een wetenschappelijk project waar verscheidene partners samen het weer meten waar tot vandaag geen data beschikbaar is.

De schepen van Klimaat Patrick Roose wil scholen aanspreken en in contact brengen met het wijzigende klimaat. Er zijn verschillende leerpaden beschikbaar voor klassen die wensen een project uit te werken rond het weer. Onze leerkracht wiskunde Mieke Malfrère gebruikt de data al in haar lessen rond afgeleiden. “Met een QR-code op het infobord of via de site kan je meteen met de data aan de slag”, vertelt onze leerkracht Griet Vanryckegem die ook schepen van Onderwijs is.

Wetenschappelijk onderzoek naar het weer en de klimaatsverandering zijn van groot belang in onze hedendaagse maatschappij. Lokale weersmetingen worden hierbij steeds belangrijker omdat ze de data detailleren en hiaten aanvullen. Het VLINDER-project is een wetenschappelijk project opgestart door de universiteit van Gent waarbij burgers, Vlaamse scholen, wetenschappers en lokale partners samen het weer in omgevingen meten waar op vandaag nog geen data beschikbaar is.

Eén van die weerstations staat hier, maar normaal liep het project af eind 2020, maar UGent ging op zoek naar lokale partners die via een bijdrage mee zorgen voor het voortbestaan van dit waardevolle netwerk. Voor het weerstation in Menen stapte Rotary Club Menen naar voor, zij sponsoren dit educatieve wetenschappelijke project.

Nieuws

16/09 Sportdag
03/10 Pedagogische studiedag

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap