Twee eerstejaars schitteren in musicalvoorstelling ‘Doornroosje’

Twee eerstejaars schitteren in musicalvoorstelling ‘Doornroosje’

“Ik ben een echte freak en wil daar later mijn beroep van maken”

Afgelopen weekend werd de musicalvoorstelling ‘Doornroosje’ in de Europahal van Tielt gespeeld. In deze musical, van het gezelschap Mathea, schitterden twee leerlingen uit het Sint-Aloysiuscollege. Sam Coucke (1Au 1) vertolkte de rol van klein Doornroosje en Michiel Van Autrijve (1Au 2) speelde de rol van de jonge Jonathan. Beiden zijn gepassioneerd door toneel en zang. Vandaag blikken ze terug op de musical en vertellen wat meer over hun toekomstplannen.

Door Hanne Feraine

Kunnen jullie eens kort vertellen waarover de musical ging?

De musical was een combinatie van het klassieke sprookje en de liedjes uit de musical ‘Doornroosje’ van K3. Deze voorstelling was bedoeld voor alle leeftijden, zowel jong als oud kan komen genieten. Bezoekers werden meezogen in het verhaal door het zelfgemaakte decor, de zelfgemaakte kostuums en het liveconcert.

Hoe zijn jullie te weten gekomen dat er audities waren voor de musical?

Sam: Een vriendin van mijn mama had een oproep zien staan op Facebook en zij vond dat echt iets voor mij. Uiteindelijk heb ik mij dan ingeschreven en mocht ik naar de audities.
Michiel: Het is eigenlijk dankzij Sam dat ik mij heb ingeschreven. Zij bracht mij op de hoogte dat het gezelschap nog een prins Maurice of een kleine Jonathan zocht. Ik dacht eerst dat ik de rol van prins Maurice ging hebben, maar ze vonden dat ik meer het uiterlijk had om de rol van Jonathan te spelen.

Hebben jullie al eerder meegespeeld in een toneelstuk of een musical?

Sam: Het is de eerste keer dat ik in een echte musical meespeel. Ik heb wel al een paar keer meegedaan met een voorstelling, maar dit was tijdens een zomerstage. Tijdens deze zomerkampen van Thearte bereiden we ons een hele week voor op een musical. Op het einde van het kamp mochten onze ouders dan komen kijken naar de voorstelling.
Michiel: Net zoals Sam heb ik zomerstages gevolgd bij Thearte. Ik volg ook iedere woensdag een theateropleiding bij Thearte in Kortrijk. Door mijn opleiding heb ik al in twee toneelstukken mogen meespelen. Het is niet alleen een opleiding voor mij, maar ook een hobby.

unnamed4
Waar hebben jullie deze musicalmicrobe te pakken gekregen?

Sam: De interesse voor toneel heb ik van mijn papa, want hij speelt vaak mee in toneelstukken. Het zingen heb ik meegekregen van mijn mama, want zij zingt supergraag. Vroeger heb ik ook gedanst, wat goed van pas komt tijdens een musical. Al mijn hobby’s hebben hiermee te maken. Tijdens de week volg ik woord, drama en zangles. Wekelijks ben ik ongeveer vijf uur bezig met mijn hobby’s.
Michiel: Mijn interesse is plots gegroeid. Ik heb eens deelgenomen aan een auditie en ik vond dit een toffe ervaring. Mijn ouders steunden mij ook en vonden het een leuke hobby. Samen met mijn ouders hebben we dan die theateropleiding gevonden en heb ik nog verder uitgekeken naar audities.

unnamed3
Hebben jullie nog verdere toekomstplannen in de acteerwereld?

Sam: Ik zou volgend jaar graag naar een musicalschool gaan. Musical is mijn leven en ik doe daar echt alles voor. Wanneer ik een auditie heb in Brussel, kan ik altijd op mijn ouders rekenen. Later wil ik daar mijn beroep van maken, want ik ben echt een musicalfreak.
Michiel: Momenteel staat er niet meteen iets gepland, maar als ik een oproep voor een auditie vind, zal ik mij meteen inschrijven. Sowieso wil ik blijven acteren en hoop ik om later, in mijn vrije tijd, mee te spelen in een toneelgezelschap.

Het is mooi om te zien dat twee leerlingen zo gepassioneerd zijn door hun hobby en dit kunnen laten tonen aan anderen. We wensen hen veel succes met hun toekomstplannen.

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap