Oud-leerling Kasper Vaneeckhout laat ons meegenieten van onze Rode Duivels in Qatar

Bijna een kwart van onze leerlingen neemt deel aan de Sporzapronostiek over het WK, nog heel wat anderen volgen het WK of de Rode Duivels via tv, maar zo goed als al onze leerlingen krijgen dagelijks via hun sociale media wel informatie over het WK of de Rode Duivels te zien. Wist je dat heel wat van de filmpjes of foto’s over onze Rode Duivels gemaakt zijn door een van onze oud-leerlingen? Kasper Vaneeckhout, afkomstig uit Geluwe, verblijft op dit moment in het hotel van de Rode Duivels in Qatar als allround content creator van de sociale media van de RBFA, de Royal Belgian Football Association. Kasper staat zelf niet zo graag in de schijnwerpers, maar voor zijn vroegere school wou hij toch een uitzondering maken. Tussen het vele creëren en monteren door nam hij de tijd om vanuit Qatar even te videobellen met ons.

Door Jesse De Meyer, foto’s RBFA

Kasper studeerde in 2011 af in de richting 6ECMT op SAM. Hij was in zijn zesde jaar al overtuigd dat hij Journalistiek wou studeren en zo geschiedde. Na zijn opleiding kwam hij terecht bij het videoproductiehuis Arendsoog waar hij voor een jaar aan de slag kon als content creator bij RSC Anderlecht TV. In het Lottopark en op Neerpede verzorgde hij de sociale mediakanalen van RSC Anderlecht, waarbij zijn focus vooral lag op het creëren van filmmateriaal. Daarna ging hij aan de slag bij KV Oostende en de Belgische voetbalbond waar hij verder de kneepjes van het vak leerde kennen. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en dat resulteerde uiteindelijk in een voltijdse opdracht bij de RFBA, waar hij nu sinds juli 2020 aan de slag is.

Als allround content creator bestaat zijn taak erin om video- en fotomateriaal te maken en de sociale media te verzorgen van onder andere de Rode Duivels, de Red Flames, de Lotto Superleague (hoogste klasse van het vrouwenvoetbal), de beloften en jeugdploegen van de nationale ploeg. Zo vergezelde hij al onze nationale mannenploeg op EURO 2020 en tijdens de finaleweek van de Nations League en was hij er deze zomer bij op het EK met de Red Flames in Engeland. In de zomer van 2023 trekt hij met de Belgische beloften naar het EK in Georgië en Roemenië.
Kasper 2

Filmpjes gaan heel de wereld rond

Aanwezig zijn op deze internationale tornooien zorgt ervoor dat zijn job wel een aantal piekperiodes kent, maar die intense periodes op eindtornooien vindt Kasper helemaal ‘de max’. Hij noemt zijn job geen echte job en hij vindt het super dat hij elke dag kan doen wat hij graag doet: filmen en content creëren over voetbal, vaak op het allerhoogste internationale niveau. “Ik probeer elke dag zo goed mogelijk mijn best te doen en natuurlijk is het wel fijn als materiaal dat ik filmde of creëerde door zo veel mensen bekeken wordt. Ik probeer zo goed mogelijk aan te voelen wanneer je wat moet filmen en het is leuk als je dan interessante beelden kan maken. Mijn ervaring helpt me hier zeker bij”, zegt Kasper. Zo ging een filmpje dat Kasper vorig jaar maakte, waarin Thierry Henry aan Lukaku en De Bruyne toont hoe je best een vrije trap neemt, heel de wereld rond.

Kasper spreekt tijdens het gesprek ook over Thibaut, Eden, Kevin, Romelu en niet over Courtois, Hazard, De Bruyne of Lukaku. “Het klinkt misschien cliché, maar als je een tijdje samenwerkt met die gasten dan merk je dat dit echt weel heel gewone, vriendelijke en sympathieke mannen zijn. Ze vinden het vaak fijn om ook eens een gewoon babbeltje te slaan over andere zaken dan voetbal. Ik probeer hen uiteraard niet te veel lastig te vallen maar het is zeker een voordeel als je elkaar kent en kan vertrouwen.”

In Qatar leeft Kasper gewoon mee met de ‘bubbel’ van de ploeg, dus verblijft hij in hetzelfde hotel (Hilton Salwa Beach Resort) en eet hij mee in het spelersrestaurant. Hij staat er niet alleen voor om ons te trakteren op leuke beelden. “In Qatar heb ik nog drie collega’s, maar ook in Tubeke zitten nog een aantal mensen die ons ondersteunen en bv. beelden monteren als wij daar geen tijd voor hebben.”

Kasper 5

Talenkennis dankzij college

Op het eind van ons gesprek staat Kasper erop om nog even terug te komen op zijn collegetijd. “Omdat ik de richting Moderne Talen volgde op SAM heb ik op professioneel vlak echt wel een groot voordeel. Veel gesprekken met spelers of leden van de staf verlopen in twee of drie talen door elkaar en ik merk dat ik met bijna iedereen kan communiceren door mijn uitgebreide talenkennis. Het college heeft me echt geholpen om de basis hiervan te leggen.”

We wensen Kasper een heel lang verblijf in Qatar en vragen nog eens naar zijn pronostiek. “Ik mis uiteraard mijn familie en vrienden in België, maar toch hoop ik dat we zeven matchen zullen spelen op het toernooi.” We duimen met zijn allen mee met Kasper en willen hem hartelijk bedanken voor de tijd die hij wilde vrijmaken voor SAM.

 

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap