Oud-leerlingen blikken terug op hun schooltijd in SAM - deel 5 (slot)

 

Waarom kiezen leerlingen voor het Sint-Aloysiuscollege? Hoe beleefden ze er hun studiejaren en waarom raden ze met plezier nieuwe leerlingen aan om eveneens te kiezen voor SAM. Elke week laten we een oud-leerling aan het woord. Deze week ronden we af met Jarich Werbrouck uit Geluwe.

 

Welke richting volgde je bij ons?
Ik volgde in het derde en vierde jaar Economie 5, om vervolgens in het vijfde en zesde jaar Economie-Wiskunde te studeren. De eerste twee jaren volgde ik Moderne Wetenschappen in Geluwe.

 

Hoe blik je terug op je jaren in 't college?

Ik had een mooie tijd in het college. Veel van mijn beste vrienden leerde ik daar kennen. Hoewel de school er (toen alvast) om bekend stond ‘streng’ te zijn, heb ik dat niet per se zo ervaren. Als er dan toch al rigidere regels waren (het ‘witte zolen-verbod’ of het babbelverbod op de trappen, om maar iets te zeggen), zorgde dat met momenten voor een kat-en-muisspel onder leraar/leraren en leerling(en), wat op zich het samenhorigheidsgevoel versterkte en vriendschappen deed ontstaan. Het schept immers een band als je elkaar vaak tegenkomt aan het secretariaat, wachtend op afgestempeld strafpapier.

 

Noem het (één van de) hoogtepunt voor jou  in SAM?

Een klassieker, maar de schoolreis (bij ons naar Griekenland) zal me wel bijblijven, en zou ik iedereen aanraden. Ook op de honderd dagen kijk ik met plezier terug.

 

Waarom zou je nieuwe leerlingen aanraden om naar SAM te komen?

SAM is voldoende groot om wat op te kunnen gaan in de massa als je dat wil, doch anderzijds niet groot genoeg om je het gevoel te geven dat je maar een nummer bent. Dat lijkt mij het ideale klimaat om als puber jezelf te ontdekken. Ook het niveau van SAM zit goed in de aanloop naar verdere studies. Ik denk dat de meesten uit mijn omgeving, net als ikzelf, wel het gevoel hadden goed beslagen ten ijs de universiteit of hogeschool op te gaan.

 

Wat studeer je momenteel en waar?

Ik behaalde in 2017 een rechtendiploma aan de Universiteit Gent. Momenteel werk ik aan een doctoraat aan de faculteit Recht en Criminologie van diezelfde universiteit, waar ik uiterlijk begin 2022 mee zal landen.

 

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap