Oud-leerlingen blikken terug op hun schooltijd in SAM

Waarom kiezen leerlingen voor het Sint-Aloysiuscollege? Hoe beleefden ze er hun studiejaren en waarom raden ze met plezier nieuwe leerlingen aan om eveneens te kiezen voor SAM. Elke week laten we een oud-leerling aan het woord. Yana Declercq uit Geluwe mag de spits afbijten.

Welke richting volgde je bij ons?

Ik ben gestart in het 1ste middelbaar en volgde toen de richting Latijn. Ik heb Latijn gevolgd tot en met het 4de middelbaar en ben dan overgeschakeld naar wetenschappen wiskunde (WW6). Leve de wetenschap!

Hoe blik je terug op je jaren in 't college?

Ik heb een hele mooie tijd beleefd in het college. Er zijn veel deadlines die je moet halen, je moet werken voor je punten en soms vloek je wel eens, maar daarnaast leer je ook vrienden kennen voor het leven en maak je heel veel mooie herinneringen. 

Noem het (één van de) hoogtepunt voor jou  in SAM?

In SAM heb ik wel enkele hoogtepunten beleefd. Zo zal ik nooit de fantastische reis naar Marokko vergeten! Wat een prachtig land! Een hele toffe ervaring om samen met je vrienden te maken! 

Daarnaast mag ik ook mijn laatste jaar als sportpreses niet vergeten. Ik verzorgde de sportieve activiteiten op school samen met nog 26 andere leerlingen. Ondanks corona hebben we er toch proberen het beste van te maken. 

Waarom zou je nieuwe leerlingen aanraden om naar SAM te komen?

Het lessenpakket in het college is een hele goede voorbereiding op het hoger onderwijs. Ik merk nu pas hoeveel voordeel ik eruit haal in mijn verdere studies. Omgaan met grote pakken leerstof, moeilijkheidsgraad, leren zelfstandig werken en plannen ... Ik heb vaak gezwoegd achter mijn bureau, maar achteraf gezien was dat het zeker waard! 

Het biedt ook verschillende richtingen aan met keuzevakken waardoor je al een bepaalde richting kan uitgaan. In mijnen tijd was het maar kiezen tussen Latijn of Moderne. (lacht)

Wat studeer je momenteel en waar?

5) Op dit moment studeer ik Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Ugent. Niet gemakkelijk, maar we slaan er ons zeker door! Heel interessante richting met een afwisseling tussen theorie en praktijk. 

 

Infobrochure

802
 
Leerlingen
92
 
personeelsleden
19
 
Studierichtingen
4621
 
vind-ik-leuks

Contact

Grote Markt 13
  8930 Menen
+32 56 51 13 32
info@collegemenen.be

Sociale media

Scholengemeenschap