Internationalisering

3

Europe, here we come! SAM doet al bijna 10 jaar aan internationalisering. In een steeds sterker wordend Europa vinden we het belangrijk om ook over de grenzen heen te kijken en onze blik te verruimen.

Daarom organiseert SAM elk jaar een aantal internationale projecten met verschillende partnerscholen. Zo trekt het tweede jaar met een aantal klassen naar het Almende College in Silvolde (Nederland), het derde jaar naar het Collège Notre-Dame du Bonlieu in Virton (Wallonië).

In het vijfde jaar bieden we opnieuw twee uitwisselingen aan. De partnerscholen van de laatste jaren komen uit alle hoeken van Europa: Duitsland, Italië, Bulgarije, Hongarije, Spanje, Bosnië, Roemenië… Dit jaar bezoeken we voor de tweede keer op rij een Roemeense school uit Cluj en gaat er een groep leerlingen richting Brumunddal in Noorwegen. We gaan 1 week op bezoek bij onze partnerschool en zij komen 1 week op bezoek bij ons in Menen.

Tijdens een uitwisselingsweek heb je als leerling een buitenlandse partner die bij jou thuis slaapt. Als jij naar het buitenland gaat, ben jij te gast bij de familie van je partner. Op deze manier word je helemaal ondergedompeld in de cultuur van dat land en leer je veel over het dagelijkse leven van je buitenlandse leeftijdsgenoot . Uiteraard zal je ook in het Frans of Engels moeten communiceren om elkaar te begrijpen (uitgezonderd met de Nederlandse school).

Op school werken we tijdens deze intensieve weken rond een gemeenschappelijk thema en doen we een aantal excursies. Tijdens deze projecten bouwen onze leerlingen een internationaal netwerk van vriendschappen uit die niet ophouden als ze SAM verlaten en beleven ze unieke momenten in een internationale omgeving. Een aantal van onze (oud-)leerlingen vertoeven voor hun studies in het buitenland. Klik hier door om hun ervaringen te volgen.

De internationaliseringsprojecten worden gesteund door de provincie West-Vlaanderen.

logo W Vl

Infobrochure